Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«ALPHA TRUST GLOBAL LEADERS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»

company logoImage via Wikipedia
ΝΕΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ
 
Η ΑLPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. ανταποκρινόμενη στην ανάγκη δημιουργίας  καινοτόμων επενδυτικών προϊόντων  στην κατηγορία: «Μετοχικά Εξωτερικού», προχώρησε στο λανσάρισμα του πρωτοποριακού Α/Κ «ALPHA TRUST GLOBAL LEADERS» (Απόφ. Επιτρ. Κεφαλ.: 71/25.11.2010).
Το Α/Κ προέκυψε από την τροποποίηση του Κανονισμού του Α/Κ ALPHA TRUST EUROPEAN FUND OF FUNDS  Μετοχικό (Άδεια σύστασης: Απόφ. Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς 134η/4.8.1999/6, ΦΕΚ 1938/Β/27.10.1999).
Σκοπός του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι να προσφέρει στους επενδυτές υπεραξία, επενδύοντας το ενεργητικό του κυρίως σε επιλεγμένους μετοχικούς τίτλους εκδοτών με καταστατική έδρα εκτός Ελλάδος. Για την πραγματοποίηση του επενδυτικού του σκοπού, το ενεργητικό του Α/Κ επενδύεται σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχικών τίτλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται τόσο σε ανεπτυγμένες, όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές ανεξάρτητα της χώρας, του κλάδου ή του νομίσματος αναφοράς.
Το Α/Κ  επενδύει σε μετοχικούς τίτλους εταιρειών  υψηλής κεφαλαιοποίησης και εμπορευσιμότητας με ηγετική θέση στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται, οι οποίες εκτιμάται πως θα ωφεληθούν τόσο από τα μακροοικονομικά δεδομένα, όσο και από τις προοπτικές των επιμέρους χωρών ή του κλάδου στον οποίο ανήκουν.
Εφαρμόζοντας ενεργητική επενδυτική στρατηγική, το Α/Κ «ALPHA TRUST GLOBAL LEADERS Μετοχικό Εξωτερικού» υιοθετεί, ως δομημένη επενδυτική διαδικασία επιλογής μετοχών, μια «θεματική» προσέγγιση της παγκόσμιας αγοράς. Τέλος, το Α/Κ απευθύνεται σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα (άνω των 3 ετών) που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν υψηλό επενδυτικό κίνδυνο.
Η δημιουργία του εν λόγω αμοιβαίου κεφαλαίου, έρχεται να ενισχύσει την κατηγορία  των Α/Κ: «Μετοχικά Εξωτερικού»  που διαθέτει στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της η ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...