Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Στόχος τα επόμενα δύο χρόνια να δημιουργηθούν 50.000 νέες επιχειρήσεις

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών του υπουργείου, με στόχο τον διπλασιασμό της απορρόφησης τον κονδυλίων από το ΕΣΠΑ προανήγγειλε, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
 
Οπως είπε, το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ξεκινά συνεργασία με όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, με στόχο μέσα στο Φεβρουάριο, να είναι έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναπτυξιακή προοπτική κάθε περιφέρειας
 
«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, με πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά πρέπει να τα ξεπεράσουμε, για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της περιφερειακής συνοχής και την επανεκκίνηση της αγοράς», υπογράμμισε.Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε την ανάγκη «μιας εθνικής προσπάθειας για την οικονομική ανάταξη της χώρας», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα υγιών επιχειρηματικών δυνάμεων, τις οποίες πρέπει να κινητοποιήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, για να πάρουν την υπόθεση της ανάπτυξης της Ελλάδας πάνω τους»
 
.«Πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά να οδηγήσουμε όλες τις περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά τους και τη δυναμική τους, στη νέα εποχή. Και είναι πολύ σημαντικό οι δραστηριότητες και οι επιχειρηματικές επενδύσεις να έχουν ανταποδοτικότητα», τόνισε ο υπουργός.Επίσης, ανέφερε ότι ένα ακόμα εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η ψηφιακή πλατφόρμα και η δημιουργία νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 
 
«Θέλουμε να δημιουργηθούν 50.000 νέες επιχειρήσεις στα επόμενα δύο χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ανέφερε ότι ένας επιπλέον στόχος είναι «μέσα στο 2012 να έχουμε φτάσει από το 8,6% που είναι σήμερα οι εξαγωγές μας στο 10%». «Αυτό», πρόσθεσε, «σημαίνει ότι θα προσθέσουμε μία επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ. Μόνο έτσι μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ύφεση»
 
.Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι το υπουργείο θα συλλέξει όλα τα αξιόλογα επενδυτικά σχέδια και μέσα στην άνοιξη θα τα εντάξει στο ΕΣΠΑ, για να ξεκινήσει αμέσως η δραστηριότητα των επενδύσεων από πλευράς νέων ανθρώπων.Τέλος, ανέφερε ότι ο επόμενος στόχος του υπουργείου θα είναι ένας νέος νόμος για τον ανταγωνισμό και την λειτουργία της αγοράς με δίκαιες, όπως είπε, τιμές.«Υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τις τιμές. Στόχος μας, λοιπόν, με τις νομοθετκές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, είναι να το λύσουμε οριστικά, βάζοντας την αγορά να λειτουργεί με ένα νέο τρόπο αντίληψης και με τιμές που θα ανταποκρίνονται στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα χώρας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...