Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης» ζητά η κ Περλεπέ.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, υπόμνημα διαμαρτυρίας των Μαζικών Φορέων της Νότιας Καρυστίας, με το οποίο ζητούν να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Καρύστου, όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε βλαπτικότατες συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρύστου, αφού οι αποστάσεις από τις άλλες κοντινότερες ΔΟΥ είναι πολύ μεγάλες και η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων θα γινόταν εξαιρετικά δύσκολη και με κόστος.


Δεδομένου δε ότι η εν λόγω ΔΟΥ είναι Α΄ τάξης και εξυπηρετεί συνολικό πληθυσμό 16.000 κατοίκων, επιβάλλεται αυτή η υπηρεσία να παραμείνει στην Κάρυστο τόσο προς όφελος των πολιτών της περιοχής, όσο και για τα κρατικά έσοδα, που θα κινδυνεύσουν με συρρίκνωση σε ενδεχόμενη κατάργησή της.
Διατήρηση της ΔΟΥ στη Λίμνη

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, υπόμνημα διαμαρτυρίας των Εμπορικών Συλλόγων Μαντουδίου και Λίμνης με το οποίο ζητούν να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Λίμνης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η κατάργηση της ΔΟΥ στη Λίμνη θα ανάγκαζε τους φορολογούμενους και τους επαγγελματίες της τεράστιας περιοχής του νέου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, να διανύσουν πολύ μεγάλες αποστάσεις προς Ιστιαία ή Χαλκίδα για τις συναλλαγές τους με την Εφορία. Έτσι το κόστος σε χρήμα και σε χρόνο για τους κατοίκους, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Η περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας χρειάζεται βοήθεια και όχι απαξίωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων στη διαμαρτυρία τους οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...