Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:Το χρέος είναι ελέγξιμο

Το χρέος της χώρας είναι ελέγξιμο αρκεί να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να συνεχίσουμε την προσαρμογή και να ξαναβρούμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, επανέλαβε πως από το 2012 θα ξαναέρθουμε στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει λίστα με το σύνολο των οφειλετών του και όχι κάποια ειδική λίστα με τα ονόματα αυτών που χρωστούν συγκεκριμένα τα 24 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσε η διάταξη που αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την προειδοποίηση υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού σημείωσε οτι ακόμη και ο χρηματοοικονομικός οίκος Moody's λέει μπράβο στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα διαφωνεί με τη συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο μπήκε αυτό το θέμα στη συζήτηση, διότι δημιουργεί στάθεια στο σύστημα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...