Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Air Liquide: Νέα σημαντική συμφωνία στην Κίνα

Air Liquide7Image via WikipediaΣτο πλαίσιο της επένδυσης σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, ο Όμιλος Air Liquide υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Tongmei Guangfa Chemical Industry, κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο Όμιλος Datong Coal Mine.

Ο Όμιλος Datong Coal Mine είναι ο τρίτος πιο σημαντικός παραγωγός άνθρακα στην Κίνα, με συνολική παραγωγή 113 εκατ. τόνων και κύκλο εργασιών 60 δις yuans το 2009. Σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω συμβολαίου, η Air Liquide θα επενδύσει περίπου 60 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας διαχωρισμού του αέρα μεγάλης κλίμακας για τον εφοδιασμό με οξυγόνο και άζωτο της μονάδας παραγωγής μεθανόλης του πελάτη. Η νέα μονάδα, ημερήσιας δυναμικότητας 2.000 τόνων οξυγόνου, θα εγκατασταθεί στην Datong, στην επαρχία Shanxi, και θα ξεκινήσει την βιομηχανική παραγωγή της τον Ιούλιο του 2012. Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης του έργου, υπολογίζεται ότι θα παράγονται σε ετήσια βάση 600.000 τόνοι μεθανόλης.

Το νέο αυτό συμβόλαιο αντικατοπτρίζει την σημαντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Air Liquide στην Κίνα. Στο τέλος του Ιουνίου 2010, η ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής της Air Liquide στην Κίνα ανερχόταν σε 12.000 τόνους οξυγόνου, χάρη σε 8 νέες μονάδες διαχωρισμού του αέρα στις περιοχές Zhanjiagang (επαρχία Jiangsu), Cangzhou (επαρχία Hebei), Tianjin και Dongying (επαρχία Shandong).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...