Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Εθνική ανάγκη η αποκατάσταση της φερεγγυότητας της οικονομίας

Σήμερα είναι εθνική ανάκγη να αποκατασταθεί η φερεγγυότητα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού τονισε πως η κυβέρνηση υλοποιεί πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, περιέγραψε συνοπτικά τις προβλέψεις του αναπτυξιακού νόμου, ενώ έκανε αναφορά στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.
Κάνουμε τολμηρά βήματα για την Ελλάδα τού αύριο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο βιωσιμο μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης, πρόσθεσε.
Κάλεσε επίσης τον πολιτικό κόσμο να επιδείξει αίσθημα ευθύνης, καθώς, όπως είπε οι προκλήσεις για το πολιτικό σύστημα είναι μεγάλες και οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν τους επόμενους μήνες θα είναι καθοριστικές και θα κρίνουν το αν θα τεθεί στο περιθώριο μια ολόκληρη γενιά.
«Η χώρα μπήκε σε τροχιά χρεοκοπίας γιατί κατέρρευσε ένα ολόκληρο μοντέλο ανάπτυξης», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εύκολη ρητορεία, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι «απτά δείγματα ρεαλιστικής οικονομικής πολιτικής για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και για να διαψευστούν, όπως είπε οι ξένοι και οι εγχώριοι καταστροφολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...