Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης ο Γ. Προβόπουλος


«Όλο και πιο αισιόδοξος» για το μέλλον της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε πως η αναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 υπόσχεται έναν «θετικό αντίκτυπο στη συνολική εμπιστοσύνη», που θα δώσει ώθηση στις δαπάνες και τις επενδύσεις.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης υπό το δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής.

Στόχος των τεστ αντοχής που διενεργούνται στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας είναι να διαπιστωθεί αν μπορούν ανταπεξέλθουν σε μελλοντικά σοκ μετά την ανακεφαλαιοποίηση ύψους 28 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

«Με βάση το βασικό σενάριο, που αποτυπώνει την πρόβλεψή μας και την πρόβλεψη της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος. «Υπό το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη ξεκινάει το 2016, με μικρό αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης μέχρι τότε», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι το δυσμενές σενάριο δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως πρόβλεψη της ΤτΕ για τα τεστ αντοχής στα οποία θα υποβληθούν οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...