Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πάνω από 3 δις χρωστούν σε τράπεζες 12 εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο !

Τελεσίγραφο έχουν στείλει οι τράπεζες - σύμφωνα, με την «Καθημερινή της Κυριακής»- σε δώδεκα εισηγμένες εταιρείες που εμφανίζουν συνολικό δανεισμό άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι τράπεζες απαιτούν δραστικές περικοπές, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε συρρίκνωση της περιουσιακής τους κατάστασης μέσω κεφαλαιοποίησης δανείων.

Το μάνατζμεντ των επιχειρήσεων θα ασκείται από στελέχη που θα υποδείξουν οι ίδιες οι τράπεζες, που θα έχουν τον ρόλο του επιτρόπου.

Και οι 12 εταιρείες, πάντως, παρά τις προσπάθειες περιορισμού του κόστους, εμφανίζουν αδυναμία να μειώσουν τον συνολικό δανεισμό και ζητούν νέα παράταση από τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Την ίδια ώρα, μείωση του προσωπικού ενόψει συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, χωρίς απολύσεις, σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, με μια λύση που διαμορφώνει πεδίο συναίνεσης με την ΟΤΟΕ και τα τραπεζοϋπαλληλικά σωματεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε εργαζόμενος μπορεί να απέχει από την εργασία του από ένα έως τρία έτη - όπου στο πρώτο και το δεύτερο έτος της άδειας του θα καταβάλλεται το 40% των ετήσιων μεικτών αποδοχών του εργαζομένου και το τρίτο έτος το 50% αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...