Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η Wall

Στα υψηλά ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Δευτέρας στην Wall Street με τον Dow να κλείνει με κέρδη άνω των 200 μονάδων και τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 2%.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσε το θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις των ηγετών του κογκρέσου για τις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» αλλά και οι ανακοινώσεις για τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ.

«Πιστεύω πως το πλαίσιο που σκιαγραφήσαμε στη σημερινή συνάντηση είναι σύμφωνο με το κάλεσμα του προέδρου για μία δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση,» δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή John Boehner μετά τη συνάντηση της Παρασκευής στο Λευκό Οίκο. Από την πλευρά της η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Βουλή Nancy Pelosi σημείωσε πως η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και πως πρέπει να τεθούν τα Χριστούγεννα ως διορία για την επίτευξη συμφωνίας.

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέφρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barrack Obama ο οποίος την Κυριακή δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόγκ πως είναι βέβαιος πως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» αναφέρεται στο πακέτο των μέτρων συνολικού ύψους άνω των 600 δισ. δολ. σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών που θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ από τις αρχές του 2013 εφόσον δεν μπορέσει το Κογκρέσο να καταλήξει σε συμφωνία.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 207,65 μονάδες (1,65%) κλείνοντας στις 12.795,96 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 62,94 μονάδων (2,21%) και έκλεισε στις 2.916,07 μονάδες με τη μετοχή της Apple να σημειώνει άνοδο 7,21% στα 565,73 δολ. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 27,01 μονάδων (1,99%) κλείνοντας στις 1.386,89 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι 30 μετοχές του Dow έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα $9,49 με άνοδο 0,37 δολ. ή σε ποσοστό 4,06%. Ακολούθησαν η Verizon Communications Inc η οποία έκλεισε στα $42,81 με άνοδο 3,41% και η Hewlett-Packard με κέρδη 3,39% και κλείσιμο στα $13,29. 

Η Εθνική ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη $0,18 ή σε ποσοστό 9,14% και έκλεισε στα 2,15 δολ.

Όσον αφορά τα στοιχεία για τη στεγαστική αγορά, όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν 2,1% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,79 εκατ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση 1,1% στα 4,7 εκατ. καθώς το μέγεθος του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε καθοδικά στα 4,69 εκατ. από 4,75 εκατ. Σε ετήσια βάση ωστόσο οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 10.9%.

Επίσης, άνοδο για έβδομο διαδοχικό μήνα και στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 ½ ετών κατέγραψε το Νοέμβριο ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η National Association of Home Builders (NAHB). Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 46 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο από Μάιο του 2006 - από τις 41 μονάδες τον Οκτώβριο. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο στις 42 μονάδες.
Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η εταιρεία πωλήσεων οικιακού εξοπλισμού Lowe΄s Cos. κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο αύξηση κερδών 76%. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 396 εκατ. δολ., ή 35 σεντς ανά μετοχή, από 225 εκατ. δολ., ή 18 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,9% στα 12,07 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη 35 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 11,92 δισ. δολ.

Αύξηση 91% στα κέρδη σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο χρήσης η Tyson Foods. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 185 εκατ. δολ., ή 51 σεντς ανά μετοχή, από 97 εκατ. δολ., ή 26 σεντς ανά μετοχή, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν στα 55 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας τροφίμων υποχώρησαν 0,4% στα 8,37 δισ. δολ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα ανά μετοχή κέρδη στα 44 σεντς και τα έσοδα στα 8,48 δισ. δολ. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 6,19% στα 33,96 δολ.
Στην εξαγορά της Meraki Inc. έναντι περίπου 1,2 δισ. δολ. σε μετρητά θα προχωρήσει η Cisco Systems. Η Meraki, κατασκευάζει συσκευές δικτύου των οποίων η διαχείριση μπορεί να γίνει κεντρικά μέσω του διαδικτύου. Τον Οκτώβριο η εταιρεία, η οποία έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε πως οι πελάτες το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3.000 και τα έσοδα κατά 150%. Η μετοχή της Cisco ενισχύθηκε 1,73% κλείνοντας στα 18,3 δολ.

Την αποχώρηση του προέδρου και CEO Paul Otellini λόγω συνταξιοδότησης ανακοίνωσε η Intel Corporation. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ο Otellini θα αποχωρήσει από τη θέση του στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο. Η Intel παράλληλα έκανε γνωστό πως για τη θέση του Otellini εξετάζει υποψηφιότητες εκτός και εντός της εταιρείας. Η μετοχή της Intel σημείωσε άνοδο 0,3% στα 20,25 δολ.

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Google κατά μία βαθμίδα προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings επικαλούμενη την ισχυρή λειτουργική απόδοση της εταιρείας. Σύμφωνα με τον αναλυτή Philip Schrank, η Google συνεχίζει να έχει εξαιρετική ρευστότητα, μία συντηρητική οικονομική πολιτική και το χαμηλό προφίλ κινδύνου. Η S&P αναβάθμισε την αξιολόγηση της εταιρείας σε AA από -A ενώ την αφαίρεσε και από το καθεστώς επιτήρησης όπου την είχε τοποθετήσει τον Αύγουστο. Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό. Η μετοχή της Google σημείωσε κέρδη 3,25% κλείνοντας στα 668,21 δολ.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...