Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές συναλλαγές

Με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές συναλλαγές, στην τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης στην Κίνα δημιούργησαν ελπίδες στις αγορές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν πιθανές αποφάσεις για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,6% στις 271,70 μονάδες, καταγράφοντας υψηλό δύο εβδομάδων, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,61%.

Στην Κίνα τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η HSBC έδειξαν ότι ο μεταποιητικός PMI σκαρφάλωσε στις 50,4 μονάδες το Νοέμβριο από 49,5 μονάδες τον Οκτώβριο. Ήταν η πρώτη μέτρηση πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που δείχνει επέκταση της δραστηριότητας μετά από 13 μήνες.

Στην Ευρωζώνη, ωστόσο, η ιδιωτική δραστηριότητα συνέχισε να συρρικνώνεται το Νοέμβριο όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας δεδομένων Markit για τους δείκτες PMI στους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε οριακά στις 45,8 μονάδες από 45,7 μονάδες τον Οκτώβριο παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο δείκτης κατάφερε πάντως να ξεπεράσει έστω και οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 45,7 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται παράλληλα στις Βρυξέλλες καθώς ξεκινά σε λίγες ώρες η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν σήμερα σε έκτακτη σύνοδο κορυφής με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό 2014-2020 της Ε.Ε.

Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,84%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,60%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,68%.

Ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,90%, ο ιταλικός FTSEMIB κέρδισε 1,03%, ενώ ο ελβετικός SMI έκλεισε στο +0,53%.


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...