Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αύξηση 10 δις ευρώ παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές εν μέσω κρίσης


Νέα αύξηση της τάξης του 6% έως 10%, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν οι ελληνικές εξαγωγές το 2013 σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρη Λακασά.

Ο ίδιος είπε  ότι μεταξύ 2008 και 2012, δηλαδή στη διάρκεια της κρίσης, η αξία των πωλήσεων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό αυξήθηκε σε απόλυτους αριθμούς κατά 10 δις. ευρώ, φτάνοντας στα 27 δις.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Δ. Λακασάς τόνισε ότι ο εθνικός στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών στο 45% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι 27% που είναι σήμερα. Πρόσθεσε δε, ότι ο στόχος για αύξηση των εξαγωγών διευκολύνεται από τη σταθερή βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας προς τα έξω.

«Δώδεκα μήνες πριν, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας ήταν εντελώς κατεστραμμένη.  Τώρα υπάρχει σταθερή βελτίωση της εικόνας της χώρας. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα συνέβαλε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτή η στρατηγική θέλει σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ,  ο κλάδος των τροφίμων «είναι πλέον ξεκάθαρα η ναυαρχίδα των ελληνικών εξαγωγών, έχοντας υποκαταστήσει την κλωστοϋφαντουργία», που μέχρι κάποια χρόνια πριν πρωταγωνιστούσε.

Ενδεικτικό της γενικότερης δυναμικής που δημιουργείται στον τομέα των εξαγωγών είναι και το γεγονός ότι μόνο την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 νέες εγγραφές εξαγωγικών επιχειρήσεων στα μητρώα του ΣΕΒΕ, έναντι ελάχιστων διαγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...