Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη για την έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από τα έξοδα εταιριών

Στην κατάργηση της έκπτωσης από τα έξοδα εταιριών των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες καταβάλουν οι εταίροι τους, αναφέρεται... σε παρέμβασή του, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Η ΠΟΛ.1095/29.4.2013 (διατάξεις του ν. 4110/2013) προβλέπει τη μη έκπτωση από τα έξοδα εταιριών των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες καταβάλουν οι εταίροι τους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «μετά την αντικατάσταση του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. με την παρ. 1 του άρθρου 1 του 4110/2013, καταργήθηκε η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται από τους φορολογούμενους. Οι διατάξεις αυτές αφορούν τις εισφορές που καταβάλλουν οι ασκούντες ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και δεν καταλαμβάνουν τις εισφορές που καταβάλλονται από τα πρόσωπα της παρ. 4 του άρθρου 2 και του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε., καθόσον δεν αποτελούν παραγωγική δαπάνη γι' αυτά προκειμένου να αφαιρεθούν από τα ακαθάριστα έσοδα τους».

Τέλος, επισημαίνεται το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, το οποίο αναφέρει ότι: «επειδή η καταβολή των προς τον ΟΑΕΕ ασφαλιστικών εισφορών είναι υποχρεωτική, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα προκειμένου οι εισφορές των εταίρων να εκπίπτουν από τα έξοδα των επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...