Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στη Δικαιοσύνη «κληρώνει» για τα τέλη του Ελ.Βενιζέλος

English: The air traffic control tower at the ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει αν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρέπει να πληρώσει δημοτικά τέλη στους δήμους των Μεσογείων. Αυτό απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Από το 2008 δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον νόμο 3631, για την καταβολή δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης εντάχθηκε στον νόμο του 2008 ύστερα από αίτημα της Hochtief (σ.σ. η γερμανική εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου) η οποία επιδιώκει συμψηφισμούς, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Το 2008 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Μου λέτε ότι το κόμμα σας νομοθετεί κατά τα συμφέροντα της Hochtief;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο Δημ.Παπαδημούλης.
Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος έχει απαλλάξει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών π από την καταβολή τελών, επειδή δεν έχει εκδοθεί εδώ και 5 χρόνια η υπουργική απόφαση.

«Αν η Δικαιοσύνη τους δικαιώσει, θα πάρουν και τα τέλη. Αν όχι, η Ελλάδα διατηρεί το πρόσωπο αξιοπιστίας και η επένδυση θα συνεχίσει», διαμήνυσε ο Ευρ.Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι την υπόθεση θα εξετάσει το ΣτΕ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου έχουν εισπράξει μέσω φόρων 29,3 εκατ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...