Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΙΚΑ - ΟΓΑ - ΝΑΤ: Από τα ΚΕΠ τα εκκαθαριστικά

Από τα ΚΕΠ θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από τον Ιούνιο και να παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την Εφορία όσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ δεν διαθέτουν Ιντερνετ.
Οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν τις βεβαιώσεις από τους ιστότοπους του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΟΓΑ (www.oga.gr) και του ΝΑΤ (www.nat.gr).

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η πλειονότητα των συνταξιούχων, ενώ επιτυγχάνεται μείωση του διοικητικού κόστους κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος είναι η τελευταία φορά που εφαρμόζεται η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων «Ηλιος» θα αποστέλλεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τα ποσά των συντάξεων που έχουν καταβληθεί θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...