Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αραβες μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο της Μύλοι Λούλη

Al dahra Agriculture Company Logo
Al dahra Agriculture Company Logo (Photo credit: Wikipedia)
Κομβική συμφωνία με την Al Dahra Holding, στρατηγικό συνεργάτη της κυβέρνησης του Aμπου Ντάμπι στον τομέα του προγράμματος διασφάλισης τροφίμων για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπέγραψε η εισηγμένη εταιρεία Μύλοι Λούλη.

Σε πρώτη φάση, η Al Dahra Agriculture Spain, θυγατρική της Al Dahra Holding, απέκτησε χθες μέσω του Χρηματιστηρίου 1.522.228 μετοχές της εταιρείας, ήτοι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, καταβάλοντας 6,22 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Al Dahra Agriculture Spain θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, με την οποία θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό ώστε το σύνολο της συμμετοχής της μετά της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου να ανέλθει στο 20%.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βάσεις πάνω στην οποία ολοκληρώθηκε η χθεσινή συμφωνία μπήκαν τον Νοέμβριο του 2012 στο παλάτι του Aμπου Ντάμπι μεταξύ του Νίκου Λούλη, προέδρου της Μύλοι Λούλη, και του εξοχότατου Kαντίμ αλ Νταρέι, αντιπροέδρου της Al Dahra.

Η Al Dahra έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε ΗΑΕ, ΗΠΑ, Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο, Νότια Αφρική, Ινδία, Μαρόκο, Ναμίμπια και Πακιστάν. Δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και ειδικεύεται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών, όπως σιτάρι, ρύζι, τριφύλλι, σανό, οπωροκηπευτικά, χουρμάδες, ελιές και εσπεριδοειδή. Το 2012, καλλιεργώντας 1.500.000 στρέμματα ιδιόκτητης γης (μέσω συμβολαίων ιδιοκτησίας ή μακροπρόθεσμου lease), παρήγαγε συνολικά πάνω από 2.000.000 τόνους προϊόντων σε 10 διαφορετικές χώρες. Το 2012 άγγιξε τα 500 εκατ. τζίρο απασχολώντας 1.300 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της εταιρείας είναι μέσω των επενδύσεων σε πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή σε διάφορες χώρες του κόσμου να μπορέσει να διασφαλίσει τη συνεχή και ομαλή τροφοδοσία τροφίμων τόσο προς τα ΗΑΕ όσο και προς τις υπόλοιπες αραβικές χώρες και την Ασία μέσω διακρατικών προγραμμάτων διατροφικής στήριξης.

Η διοίκηση της Μύλοι Λούλη εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συμφωνία:

1) Θα συνδέσει την εταιρεία απευθείας με την πρωτογενή παραγωγή σιτηρών.

2) Θα συνδέσει την εταιρεία στενά με αραβικές χώρες, που ως γνωστόν έχουν μεγάλη αύξηση πληθυσμού και είναι κατά κύριο λόγο εισαγωγικές σε αλεύρι.

3) Ανοίγει τον δρόμο για διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής και της Ασίας.

Η Al Dahra με αυτή τη συνεργασία επιτυγχάνει:

1) Να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα διαμετακομιστικό και μεταποιητικό κέντρο δημητριακών στην Ευρώπη. Η Al Dahra έτσι θα μπορεί να διακινεί την παραγωγή της από τις ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σερβία) προς τη Μέση Ανατολή.

2) Να διασφαλίσει την τροφοδοσία αλεύρων προς τις αραβικές χώρες, με πολλές από τις οποίες έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την προμήθεια τροφίμων.

3) Να αποκτήσει πρόσβαση σε know-how (τεχνογνωσία) για την κατασκευή μύλων άλεσης δημητριακών έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την κατασκευή πρότυπων μύλων άλεσης σε χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, μπαίνοντας έτσι δυναμικά και στη δευτερογενή παραγωγή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...