Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Συλλυπητήρια Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη για τον θάνατο του Γιώργου Γλυνού

Τη θλίψη τους για το θάνατο του οικονομολόγου Γιώργου Γλυνού εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης  Κουβέλης. 

Ο Γ. Γλυνός, που πέθανε σε ηλικία 64 ετών είχε διακριθεί για την αντιδικτατορική του δράση, εργάστηκε επί μακρόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπήρξε σύμβουλος των πρώην Πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαρπαγματεύσεων είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

«Ο Γιώργος Γλυνός ήταν ένας σπάνιος συνδυασμός τεχνοκράτη με ολοκληρωμένη γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων και ενεργού προοδευτικού πολίτη» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης με αφοσίωση και σθένος, παρά την περιπέτεια της υγείας του που αντιμετώπισε με υπομονή και αξιοπρέπεια».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Ξεχωριστή προσωπικότητα, αντιδικτατορικός αγωνιστής, πάλεψε με πάθος για τις ιδέες του. Βαθύς γνώστης των ευρωπαϊκών ζητημάτων, εργάστηκε με συνέπεια για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων».

Από την πλευρά του, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στις κοινωνικές, πολιτικές και φιλοσοφικές ευαισθησίες του Γιώργου Γλυνού καθώς και στην «πλούσια αντιδικτατορική δράση» του.

Τόνισε μάλιστα ότι ο εκλιπών υπήρξε «φίλος και συνοδοιπόρος στη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Συμμέτοχος στον πόνο. Πρωταγωνιστής στις σκληρές διαπραγματεύσεις. Κοινή μας αγωνία, να σταθούμε στα πόδια μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Πατρίδα απαλλαγμένη από βάρη, δημιουργική, να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια την αλήθεια, την πραγματικότητα, το μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...