Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σκληρό μπρα ντε φερ με την Τρόϊκα για το δημοσιονομικό κενό

Της Δήμητρας Καδδά

Νέα συνάντηση αύριο το απόγευμα προγραμμάτισαν οι επικεφαλής της τρόικας με το επιτελείο του υπουργείο Οικονομικών.

Στην πρώτη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, παρουσιάστηκαν μια σειρά από ισοδύναμα μέτρα με στόχο να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2013 – 2014 που προκαλεί η υστέρηση εσόδων, ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Προσπαθούμε να τα κλείσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, προσπαθούμε να δούμε τι θα κλείσει αυτή την εβδομάδα και τι την επομένη εβδομάδα» ανέφερε  χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι δεδομένο πως  η διαπραγμάτευση θα λήξει την Κυριακή

Κρίσιμες θεωρούνται οι συναντήσεις που θα μεσολαβήσουν με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης (σήμερα το βράδυ), Εργασίας και Υγείας. Στόχος από ελληνικής πλευράς είναι να πείσουν ότι τα μέτρα που προτείνουν θα αποδώσουν και δεν χρειάζεται να ληφθούν νέες παρεμβάσεις.

Επιπρόσθετα, υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε για το νέο τέλος επί των ακινήτων ανέφερε ότι παρουσιάστηκε σενάριο με 33 κλιμάκια και πως επιχειρείται να πειστούν οι δανειστές να μην «περνά»  μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ανέφερε επίσης ότι για φέτος ζητείται οι δόσεις των ακινήτων να παραμείνουν πέντε και να μην μειωθούν σε τέσσερις.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...