Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τέλος η διαπραγμάτευση για τις Κυριακές λέει το ΥΠΑΝ – Θα γίνει μπάχαλο προειδοποιούν οι έμποροι

Ο διάλογος με τους εκπροσώπους της αγοράς, για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, τελείωσε. Αυτό προειδοποίησε ο Θανάσης Σκορδάς, καθώς επεσήμανε ότι αυτή η συζήτηση γίνεται επί οκτώ μήνες. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου όμως εξέφρασε φόβους για το μπέρδεμα που θα επικρατήσει.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού με εκπροσώπους της αγοράς. Οπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς μιλώντας στο ΣΚΑΪ, οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν κέρδος και όχι ζημιές αν ρίξουν τις τιμές.

Απαντώντας στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης προειδοποίησε ότι θα δημιουργηθεί μπάχαλο μετά την τροποποίηση που επιτρέπει σε περιφερειάρχες και τους δημάρχους (Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς) να αποφασίζουν για το ποιες Κυριακές θα είναι κλειστά τα καταστήματα. Μάλιστα όπως ανέφερε, οι έμποροι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας πάντως κάλεσε τους επαγγελματίες της εστίασης να μειώσουν τις τιμές έπειτα από τη μείωση του ΦΠΑ. Παράλληλα όμως ο Γιώργος Καββαθάς επεσήμανε πως αν βγει Αγορανομική διάταξη από το υπουργείο Ανάπτυξης, που θα υποχρεώνει να εφαρμοστεί το μέτρο με τιμοκατάλογο παλιών και νέων τιμών, αυτό θα πρόσθετε μόνο κόστος στις επιχειρήσεις. «Είναι άδικο να μην ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να μη δουν οφέλη οι καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Συλλαλητήρια κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...