Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Αντιρρήσεις για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης του νομοσχεδίου, «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής δήλωσε, πως το εν λόγω νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση και λύνει πολλά ζητήματα, ενώ αποτελεί και ένα σωστό εργαλείο για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων. όμως η διαφωνία με το άρθρο 16 σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι κάθετη. Συνέχισε σχολιάζοντας ότι ενώ σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι φορείς και το πολιτικό προσωπικό, εκτός Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν ακόμα και στο μέτρο της λειτουργίας για επτά Κυριακές του χρόνου, ο κυβερνητικός συνασπισμός συμπεριφέρεται με ηγεμονικό και αλαζονικό τρόπο, απαιτώντας τη διεύρυνση του μέτρου και για τις 52 Κυριακές του χρόνου.

Παράλληλα αναφέρει, ότι ακόμα και η Επιστημονική επιτροπή της Βουλής, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας του μέτρου, με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος. Σύμφωνα με το άρθρο 4, περί ίσης μεταχείρισης, ο περιορισμός των διακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων θα αμφισβητηθεί και με ασφαλιστικά μέτρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα δεν αντιμετωπίζονται η  απασχόληση, η ύφεση και η ανεργία  αλλά αντίθετα επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση των εμπόρων όσο και των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...