Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μία επίσκεψη αξίας πολλών... δισ. ευρώ

Μια επίσκεψη εξαιρετικά κρίσιμη για τα συμφέροντα της χώρας μας, προγραμματίζεται για αύριο το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, φτάνει ο αρμόδιος για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, κοινοτικός επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

Ο εν λόγω, κρατάει στο χαρτοφυλάκιο του το κλειδί των κοινοτικών κονδυλίων τα οποία προορίζονται για τη χώρα μας και από αυτή την επίσκεψη του ενδεχομένως να εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, αν και κατά πόσο θα περικοπούν στον επόμενο προϋπολογισμό.

Ως γνωστόν, η χώρα μας προορίζεται να κουρευτεί με αρκετά... δισ. ευρώ το 2014, εξαιτίας της κακής εικόνας που παρουσιάζει η απορροφητικότητα της, ως μέσο όρο την τελευταία 5ετία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση η οποία θα ξεπεράσει και τα 5 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο, αν επαληθευτεί στην πράξη, μπορεί να αποβεί... μοιραίο, για την ελληνική οικονομία.

Ήδη, για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, έχει μεσολαβήσει στο γραφείο του κ. Μπαρόζο ακόμα και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η επίσκεψη Χαν ωστόσο αναμένεται ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση αφού και τα όποια χρονικά περιθώρια, για να οριστικοποιηθούν οι κοινοτικές αποφάσεις, έχουν περιορισθεί δραματικά.


Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...