Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Β. Κορκίδης: Να συνδεθούν on-line οι ταμειακές με τις ΔΟΥ

Ο ίδιος σημειώνει ότι έμποροι έχουν «πλήρη συναίσθηση του προβλήματος»

«Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ο διαχωρισμός της από την φοροαδυναμία, συνιστά ενδεχομένως την πιο σημαντική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία για την έξοδό της από την κρίση», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι έμποροι έχουν «πλήρη συναίσθηση του προβλήματος» και πως η «έκδοση απόδειξης και τιμολογίου πώλησης δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση μας».

Την ίδια ώρα, αναφέρει πώς «η απόδειξη αποδεικνύει πραγματική δαπάνη και θα πρέπει να έχει την ανάλογη αξία στην επιβαλλόμενη φορολογία του Έλληνα καταναλωτή. Η μετατροπή της απόδειξης σε λαχείο, με την "τύχη" που έχει ο σημερινός Έλληνας, δεν έχει ελπίδα να κερδίσει ποτέ, κανείς, τίποτα».

Καλεί το Οικονομικό επιτελείο να θεωρήσει την κοινωνία σύμμαχο και όχι αντίπαλο. Προσθέτει ότι  η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει επανειλημμένως την απλοποίηση και την διατήρηση του μέτρου των αποδείξεων με την εφαρμογή της on-line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τις ΔΟΥ, για την βεβαίωση και απόδοση ΦΠΑ στο πραγματικό χρόνο της συναλλαγής.

Δηλώνει, τέλος, αναφορικά με την εκπαίδευση των "φορο-ράμπο" στα Γαλλικά πρότυπα, ότι «το ελληνικό εμπόριο δεν φοβάται τους ελέγχους, αλλά τις υπερβολές και τις επαναλήψεις, αφού συνήθως ελέγχονται οι ίδιοι και οι εύκολοι. Η ΕΣΕΕ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα με το "Ταμειακές παντού, Αποδείξεις από όλους"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...