Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Την επέκτασή τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια

Το ενδεχόμενο επέκτασής τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια, με επαφές που έχουν ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταμιευτηρίων (DSGV) Γκέοργκ Φάρενσον και ο προκάτοχός του και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων Χάινριχ Χάασις και επικεφαλής του Ιδρύματος των ταμιευτηρίων για τη διεθνή συνεργασία.

Το Ιδρυμα ανακοίνωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των μεσοαστικών οικονομικών δομών» και σημείωσε ότι το θέμα θα συγκεκριμενοποιηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Rundschau, τα κατά τόπους ταμιευτήρια θα συγκεντρώνουν τις καταθέσεις της περιοχής τους και θα χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει η σκέψη για δύο πιλοτικά ταμιευτήρια στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και στην Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης ενός ελληνικού συνδέσμου ταμιευτηρίων.

Μακροπρόθεσμα, αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί να συσταθούν έως και 40 νομικά ανεξάρτητα ταμιευτήρια, τα οποία θα διέπονται από τους νομικούς κανονισμούς της Ελλάδας και ίσως λάβουν τη μορφή ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες ο σύνδεσμος DSGV υπολογίζει σε επενδύσεις 25-50 εκ. ευρώ, οι οποίες όμως δεν θα προέλθουν από γερμανικούς φορείς.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι, σύμφωνα με το σύνδεσμο DSGV, η αρμόδια Αρχή για τον ανταγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία άλλωστε ενθαρρύνει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, φαίνεται να συμφωνεί με την πρωτοβουλία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...