Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παγκόσμιο συνέδριο για τα νεότερα ευρήματα υδρογονανθράκων στην Αθήνα

Όπως επισημαίνει η AAPG, ο λόγος που επελέγη η Αθήνα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και της έκθεσής της, είναι η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Συνέδριο και έκθεση για τα νεότερα ευρήματα των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο, Κασπία και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα διοργανώσει το Νοέμβριο στη χώρα μας η Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων Πετρελαίου (American Association of Petroleum Geologists - AAPG).

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον γενικό διευθυντή Ευρώπης της AAPG, Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Η AAPG είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία, με ιστορία 100 και πλέον ετών. Αριθμεί περίπου 38.000 εξειδικευμένα μέλη, γεωλόγους και γεωεπιστήμονες από 120 χώρες, που απασχολούνται αποκλειστικά στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, εξέχοντα στελέχη των μεγάλων εταιρειών, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, ενώ ως είθισται θα υπάρχουν μεταξύ των συμμετεχόντων παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, εξέχοντα στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, με εισηγήσεις τους θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό των συγκεκριμένων περιοχών και τις δυνατότητες παραγωγής υδρογονανθράκων.

Όπως επισημαίνει η AAPG, ο λόγος που επελέγη η Αθήνα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και της έκθεσής της, είναι η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι στον τομέα των υδρογονανθράκων, τίθενται οι βάσεις για μια νέα αγορά που ανοίγεται μπροστά μας και η οποία θα αξιοποιήσει το υφιστάμενο ενεργό δυναμικό, αλλά κυρίως τους νέους επιστήμονες που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας.

«Είναι λοιπόν ενθαρρυντική και σημαντική η πρωτοβουλία της AAPG να οργανώσει το Συνέδριο και την Έκθεση της στη χώρα μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον εξειδικευμενών πετρελαϊκών εταιρειών, γεγονός που δείχνει τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στην Ελλάδα οι σημαντικοί παίκτες του τομέα αυτού, αλλά κι ότι η εικόνα της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται στο εξωτερικό», καταλήγει ο υπουργός.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...