Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Προτάσεις του Τ. Κουίκ για το νόμο που αφορά στις "ρυθμίσεις της αγοράς"


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (24/7/2013) στο νομοσχέδιο που αφορά «Ρυθμίσεις της αγοράς» είπε τα εξής...
«Πριν από χρόνια, στη δεκαετία του ’90 και του 2000, υποστήριζα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ήταν οι εποχές όπου η αγορά έσφυζε από κίνηση, η τσέπη του Έλληνα ήταν γεμάτη, ανεξάρτητα, βεβαίως, αν όλο αυτό ήταν τελικά ένας τεχνητός παράδεισος, βασισμένος σε τραπεζικά δάνεια και σε ανάπτυξη στηριγμένη σε γυάλινα πόδια.

Σήμερα, δεν μπορώ να έχω, σε καμία περίπτωση, την ίδια άποψη.

Σήμερα μιλάμε για αλυσίδες ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. Μιλάμε για εμπορικούς δρόμους, ακόμα και στην τελευταία γειτονιά της Ελλάδας, όπου το πλέον συνηθισμένο θέαμα είναι τα λουκέτα.

Μιλάμε για το σήμερα των εκατομμυρίων ανέργων ή πασχόντων κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα σώσει την αγορά ανάβοντας πράσινο φως στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Για να σωθεί η αγορά, για να σωθούν οι μικρομεσαίοι και όχι μόνο καταστηματάρχες, ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταθέτω τις προτάσεις μου οι οποίες πιστεύω ότι είναι και η μόνη σωτηρία:

1.Κατακόρυφη πτώση του ΦΠΑ.

2.Κατακόρυφη πτώση των φορολογικών συντελεστών.

3.Ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο και τα Ταμεία, με την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για «Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών», αλλά και με την πρόταση για «Εγγυημένο Επιχειρηματικό Κεφάλαιο Εξόφλησης Επιταγών» που είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr.

4.Άσκηση πίεσης στις τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίηση, έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να βρεθούν πάλι στο πλευρό του κάθε καταστηματάρχη.

5.Πάταξη του παραεμπορίου.

Συμπερασματικά οφείλω να τονίσω ότι τα καταστήματα της αγοράς δεν πάσχουν από το άνοιγμα στην κυριακάτικη αργία, αλλά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που μαθηματικώς οδηγούν στην ανάπτυξη.

Αντιλαμβάνομαι όμως, ότι αυτές τις πρωτοβουλίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η κυβέρνηση να τις αναλάβει γιατί της το απαγορεύει η τρόικα.

Σε ό, τι αφορά τις Λαϊκές Αγορές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν στις αρμοδιότητες των Δήμων. Πρέπει να τις έχουν οι Περιφέρειες με τους Αντιπεριφερειάρχες τους.

Ως δημοσιογράφος, ίσως να είμαι και ο μόνος που σχεδόν μία δεκαετία, με το μικρόφωνο στο χέρι, διέσχισα όλες τις Λαϊκές της χώρας, σε εκείνα τα «άκοπα και αμοντάριστα» ρεπορτάζ μου.

Επανειλημμένα είτε οι παραγωγοί είτε οι έμποροι, μου έκαναν και παράπονα και καταγγελίες για το πελατειακό, ψηφοθηρικό, αλλά και εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπιζαν οι Δημοτικοί Άρχοντες.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι στις εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, οι Δήμοι είναι στις κορυφαίες θέσεις της διαφθοράς απέναντι στα μάτια των πολιτών.

Συνοψίζω: Η πρόταση την οποία υποβάλλω είναι οι Λαϊκές Αγορές σε καμία περίπτωση να μην είναι στα χέρια των Δήμων, αλλά να είναι ευθύνη των Περιφερειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...