Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Άμεση εκτέλεση εντολών κατασχέσεων από τον ΟΑΕΕ


Αναφορά Αυγενάκη προς Βρούτση

- Δεν έχουν αποδοθεί 100 εκ. ευρώ εισφορές υπέρ ανέργων, από τον ΟΑΕΕ στον ΟΑΕΔ



Στην άμεση εκτέλεση των εντολών κατάσχεσης που εκδόθηκαν στο χρονικό διάστημα από 26/11/2013 έως και 31/01/2014, καθώς και για το κλείσιμο, μέχρι τέλος του μηνός Μαρτίου του 2014, όλων των εκκρεμοτήτων σε κατασχέσεις και την μη απόδοση 100 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του ΟΑΕΕ στον ΟΑΕΔ που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.


Στην επιστολή επισημαίνεται ότι, «δόθηκε εντολή - και μάλιστα με εξαιρετικώς επείγον έγγραφο - από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για την άμεση εκτέλεση των εντολών κατάσχεσης που εκδόθηκαν στο χρονικό διάστημα από 26/11/2013 έως και 31/01/2014, καθώς και για το κλείσιμο, μέχρι τέλος του μηνός Μαρτίου του 2014, όλων των εκκρεμοτήτων σε κατασχέσεις.» Όπως επισημαίνεται ωστόσο, «δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, συνεπεία της μεγάλης οικονομικής κρίσης της χώρας. Είναι απαράδεκτο, να λαμβάνονται τέτοια εξοντωτικά μέτρα, όπως οι κατασχέσεις και λοιπές ποινές, για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών εισφορών όταν αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις θεσμοθετημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές.»

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, όπως το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τρία (3) χρόνια και η ρύθμιση καταβολής σε 100 δόσεις χωρίς, βέβαια, προϋποθέσεις που αποθαρρύνουν τους οφειλέτες να υποβάλλουν σχετική αίτηση.»

Επιπλέον, η επιστολή αναφέρεται στην μη απόδοση 100 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του ΟΑΕΕ στον ΟΑΕΔ (Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας) που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους, με βάση την θεσπισθείσα, από 1/8/2011, μηνιαία εισφορά 10 ευρώ υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολούμενων που είχαν μείνει άνεργοι.

Τέλος, στην επιστολή της Ομοσπονδίας ζητούνται απαντήσεις όσον αφορά στην μη απόδοση των 100 εκ. στον ΟΑΕΔ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη δυσφορία και ανησυχία στους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...