Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ και ΕΕ καταργούν τους δασμούς στις διμερείς σχέσεις

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου - Τι λέει το προσχέδιο, σύμφωνα με το Reuters


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δεσμευθούν για την άρση όλων των εμπορικών δασμών στην επικείμενη διμερή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου.


Αυτό αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης, που έχει περιέλθει στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και αφορά το εξαιρετικά φιλόδοξο βήμα των δύο εταίρων να υπάρξει άρση των περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές.

«Η ΕΕ και οι ΗΠA δεσμεύονται να ολοκληρώσουν μια συνολική και φιλόδοξη διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων» αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης.

Η δήλωση αυτή έχει στόχο να αμβλυνθούν οι εντάσεις που ακολούθησαν την πρόταση της Ουάσιγκτον να προχωρήσει μεν σε μείωση των δασμών αλλά σε κλίμακα μικρότερη από αυτή που ήλπιζαν οι Βρυξέλλες, ενώ οι Ευρωπαίοι είχαν υποσχεθεί να άρουν σχεδόν το σύνολο των δασμών που επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...