Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την ανάγκη η συνέχεια της πορείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να οργανωθεί με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, που να διασφαλίζει, για τις τράπεζες και τους παλιούς και νέους μετόχους, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και να κατοχυρώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά.


Εν όψει της επικείμενης κατάθεσης των νομοθετικών ρυθμίσεων για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο πλαίσιο των συμφωνιών με την τρόικα,  η ΔΗΜΑΡ:


• Θεωρεί ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε διευθέτηση θα οδηγούσε σε ζημία του ελληνικού δημοσίου, από τη συνολική επένδυση του για την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

• Ζητά να μην παραιτηθεί το δημόσιο από το δικαίωμα σταδιακής μεταβίβασης των μετοχών του, ανάλογα με τις επιδόσεις των τραπεζών στις οποίες κατέχει μετοχές.

• Διαφωνεί με την αλλαγή των όρων άσκησης των δικαιωμάτων απόκτησης μετοχών (warrnats), με οποιονδήποτε τρόπο ο οποίος θα αυξάνει τους κινδύνους και θα μειώνει τις εξασφαλίσεις του δημοσίου, και,

• Εκτιμά ότι για όσο καιρό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει ικανό αριθμό μετοχών που κατοχυρώνουν τον δημόσιο έλεγχο τους, δεν πρέπει να απεμποληθούν τα δικαιώματα του Ταμείου να προασπίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ παράλληλα πρέπει να εξασφαλισθούν οι δυνατότητες λειτουργικής εποπτείας των συστημικών τραπεζών, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...