Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΤτΕ: Στα 6,38 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Κεφάλαια 2,183 δισ. ευρώ χρειάζεται η Εθνική, 2,945 δισ. η Eurobank, 262 εκατ. η Alpha και 425 εκατ. η Τράπεζα Πειραιώς 

Επιπλέον κεφάλαια 6,38 δισ. ευρώ χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να ενδυναμώσουν τα ίδιά τους κεφάλαια.

Οι μικρότερες ανάγκες προσδιορίστηκαν για την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς και ήδη η διοίκηση του ομίλου Σάλλα ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιακού δανείου, αν και το ποσό των 425 εκατ. ευρώ θεωρείται μικρό για το μέγεθος της τράπεζας.

Οι μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες προσδιορίζονται για τη Eurobank, κοντά στα 3 δισ. ευρώ και για την Εθνική στα 2,2 δισ. ευρώ.

Το θέμα που προκύπτει είναι το τι θα γίνει κυρίως με την Εθνική, καθώς ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πόσο χρονικό διάστημα έχει μπροστά της η διοίκηση Τουρκολιά για να βρει το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της Eurobank, εάν ψηφιστεί το περίφημο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τότε έχει συμφωνήσει με τρία μεγάλα funds του εξωτερικού να καλύψουν το ποσό των 3 δισ. ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ανακεφαλαιοποιηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...