Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εθνική: Θα καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες χωρίς αύξηση κεφαλαίου

Οι κεφαλαιακές ανάγκες που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον Όμιλο της Εθνικής και ανέρχονται σε €2,183 εκατ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Εθνική Τράπεζα σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως προέκυψαν από την άσκηση που διενεργήθηκε,  ενσωματώνοντας τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Blackrock.

Αναφορικά με τις δυνητικές ζημίες του εγχώριου χαρτοφυλακίου δανείων από την  άσκηση της Blackrock,  η Εθνική Τράπεζα τοποθετείται σε καλύτερη θέση σε σχέση με την αγορά, επισημαίνειται στη σχετική ανακοίνωση.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον Όμιλο της Εθνικής και ανέρχονται σε €2,183 εκατ.,  προκύπτουν ουσιαστικά από την Finansbank βάσει όμως μιας εξαιρετικά δυσμενούς άσκησης προσομοίωσης (stress test) που έχει συμπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης (baseline).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...