Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τέλος και επισήμως στην εκχώρηση ενοικίων στο Δημόσιο

«Με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι με τις διατάξεις της παρ. 11 το άρθρου 26 του ν.4223/2013 ορίζεται ότι από 1.1.2014 ο ν. 2238/1994 και όλες οι κανονιστικές πράξεις και εγκύκλιοι που εκδόθηκαν κατʼ εξουσιοδότηση αυτού παύουν να ισχύουν. Ως εκ τούτου η διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων και τόκων δανείων που ορίζονται στις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του ν. 2238/1994, έπαψαν να ισχύουν από 1.1.2014»


Με αυτή την απάντηση σε σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων βάζει τέλος στη διαδικασία εκχώρησης των ενοικίων στο δημόσιο

Την οδό αυτή ακολουθούσαν οι ιδιοκτήτες που δεν εισέπρατταν τα ενοίκια από τους ενοικιαστές, προκειμένου να αποφύγουν και την καταβολή του φόρου εισοδήματος. Υπέβαλαν δήλωση στην εφορία με τα στοιχεία του ενοικιαστή και τα ποσά των ενοικίων, και ουσιαστικά εκχωρούσαν στο δημόσιο το δικαίωμα να «κυνηγήσει» τον ενοικιαστή προκειμένου να εισπράξει τα ενοίκια.
Το θέμα έχει τεθεί εδώ και μήνες, το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει λύση πιθανότατα μέσω της ανάπτυξης ηλεκτρονικής εφαρμογής, αλλά το ποια θα είναι αυτή η λύση, παραμένει ακόμη ανοικτό ζήτημα.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...