Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Σάλλας: «Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν»

«Θα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε για τη διεθνή αγορά ανεξάρτητα από το πού προορίζεται η παραγωγή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο... πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Το Βήμα» και τονίζει ότι «θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την διαμόρφωση θεσμικών συνθηκών που θα ευνοούν την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και σε έκδοση ομολογιακού δανείου, διαπιστώνει βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές καθώς ο πολιτικός κίνδυνος έχει υποχωρήσει. Θεωρεί επίσης ότι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία αποτελεί «κλειδί» για την ανάκαμψη.

Σε ερώτηση σχετική με το εαν υπάρχει διάθεση για ρύθμιση, διαγραφές δανείων ο Μιχάλης Σάλλας εξηγεί: «Πάντα οι Τράπεζες βοηθούσαν με ρυθμίσεις και διακανονισμούς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτό ισχύει και σήμερα. Είναι συνεχείς οι ρυθμίσεις και οι διευκολύνσεις που κάνουμε σά υτούς που διαπιστώνουμε ότι είχαν συνέπεια και τώρα έχουν ανάγκη».

Σχετικά με το εάν σήμερα έχει εξαλειφθεί ο πολιτικός κίνδυνος, διευκρινίζει:« Έχω την εντύπωση ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Βεβαίως δεν είναι ωραίο έστω και προεκλογικά να λέει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι, αγνοώντας όχι μόνο τον νόμο αλλά και το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Αλλά εν πάσει περιπτώσει, εφόσον κινείται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι ανησυχεί κανένας».

Ωστόσο τονίζει ότι: «δεν υπάρχει πλέον πολιτικός τρόπος απεμπλοκής από το Μνημόνιο χωρίς σοβαρές συνέπειες.Ο μόνος τρόπος είναι οικονομικός και προϋποθέτει να εξακολουθήσουμε να παράγουμε πλεονέσματα και να δημιουργήσουμε συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης με υψηλούς ρυθμούς. Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν».

Για το ευρώ λέει χαρακτηριστικά:«Ασφαλώς και μπορούμε να τα καταφέρουμε με το ευρώ. Το ισχυρό νόμισμα δεν είναι εμπόδιο, είναι προνόμιο και ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...