Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το 5,02% της ΕΧΑΕ ελέγχει η Franklin Templeton Investments του Μαρκ Μόμπιους

Σημαντική θέση στη μετοχή της ΕΧΑΕ έχει «χτίσει» ο «γκουρού» των αγορών, Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος είναι από τους πρώτους ξένους επενδυτές που «ανακάλυψαν» το ελληνικό χρηματιστήριο στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Η Franklin Templeton Investments Corp., επικεφαλής της οποίας είναι o Μαρκ Μόμπιους, γνωστοποίησε ότι στις 12 Νοεμβρίου προέβη σε αγορά κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της ΕΧΑΕ.

Μετά την ανωτέρω αγορά, η Templeton κατέχει έμμεσα 5,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΧΑΕ (από 4,99% προ της συναλλαγής).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μόμπιους ο οποίος διαχειρίζεται τα 34 δισ. δολάρια της Τempleton Αsset Μanagement, είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες, ότι είχε αγοράσει μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, εξηγώντας ότι η αξία της μετοχής της ήταν ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου της ΕΤΕ είχε φτάσει να αποτιμάται όσο άξιζε μόνο η τουρκική θυγατρική, Finansbank.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...