Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση των υπευθύνων της «Ακρόπολις»

Αρνητικά απάντησε για άλλη μία φορά το Συμβούλιο Εφετών στην αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης του πατέρα και του υιού Πρινιωτάκη, εκ των υπευθύνων της χρηματιστηριακής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», που κατηγορούνται στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε «υπερτιμολογημένο» σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι Εφέτες, με το υπ’ αριθμόν 2394/2010 βούλευμα δεν συμφώνησαν με την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Μαρίας Μαλούχου που εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση μόνον του Θεόδωρου Πρινιωτάκη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 200.00 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Το Συμβούλιο θεωρεί και για τους δύο κατηγορούμενους πως δεν έχουν πάψει να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση τους.

Οι Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης - που έχουν υποβάλλει αρκετές αιτήσεις αποφυλάκισης - όπως και ο τρίτος υπεύθυνος της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Γιώργος Αποστολίδης κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «υπό περιστάσεις ιδιαιτέρως επιβαρυντικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...