Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Invest in Greece: «Αυξημένο ενδιαφέρον» από ξένους επενδυτές

Αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών έχει προκαλέσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του οποίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Την παραπάνω διαπίστωση έκανε η πρόεδρος του οργανισμού Invest in Greece, δρ. Παρασκευή Μπουφούνου, μιλώντας στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Η κ. Μπουφούνου εκτίμησε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα αρχίσει να γίνεται αισθητή «η θετική επίδραση, που θα έχει στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, το νέο, φιλόξενo νομοθετικό πλαίσιο». Όπως ανέφερε εξάλλου, ξένοι επενδυτές από διάφορες χώρες και ιδίως από Κίνα και αραβικές χώρες, αλλά και από ΗΠΑ και Ευρώπη, εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση σε πέντε κλάδους επί ελληνικού εδάφους: τουρισμό (ιδίως εναλλακτικές μορφές), πράσινες δράσεις (κυρίως Ανανεώσιμες Πηγές), διαχείριση απορριμμάτων, τρόφιμα-ποτά και τεχνολογίες πληροφορικής/επικοινωνιών- βιοτεχνολογία.
Στο πλαίσιο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη περισσότερες από 150 επιχειρηματικές συναντήσεις, ιδίως στον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...