Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Επί τάπητος η νέα επιχείρηση

Αποτελέσματα Ημερίδας «Νέα επιχείρηση στην Ελλάδα του 2010 - Θα τα καταφέρει;»
«Η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη επαγγελματικής νοοτροπίας και κουλτούρας που προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΙΕΚ ΔΟΜΗ», τόνισε ο κος Βασίλης Γαλάνης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα: «Νέα επιχείρηση στην Ελλάδα του 2010 - Θα τα καταφέρει;» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, σε συνεργασία με την εταιρία Contra Tempo. Ο κος Β. Γαλάνης, περιέγραψε στην εναρκτήρια ομιλία του, την αποστολή και τους στόχους του Κ.Ε.Ν. (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Νέων) του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό, την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία των αποφοίτων του ΙΕΚ ΔΟΜΗ μέσα από τους δρόμους της επιχειρηματικότητας καθώς και την ανάπτυξη του νεανικού επιχειρείν.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων διαφόρων φορέων: α. Σωτήρης Δόστης, Πρόεδρος της Jade Hellas και ιδρυτής του site Clubber.gr, β. Kωνσταντίνος Πογιατζής, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και συνεργάτης της Jade Hellas, γ. Aνδρέας Στεφανίδης , Γενικός Γραμματέας της ESYNE HELLAS, δ. Ελισσάβετ Αγγελακοπούλου, από το woman@business της εταιρίας Militos.
Σημαντικές για την εξέλιξη της συζήτησης υπήρξαν οι παρεμβάσεις των σπουδαστών του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συντελώντας στη δημιουργία ενός ανοικτού διαλόγου και ανάπτυξης προβληματισμού, ενώ τέθηκαν κρίσιμα ζητήματα που οδήγησαν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, όπως: «Τι κάνει μια επιχείρηση βιώσιμη στην Ελλάδα του 2010;», «Τι προσόντα πρέπει να έχει ένας ικανός «ηγέτης» μιας ομάδας;», «Ποια ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επιχείρηση;», «Πώς φορείς σαν την Jade Hellas και την Esyne μπορούν με τις δράσεις τους να συμβάλλουν στην ενημέρωση των νέων, λειτουργώντας επικουρικά στην ανάπτυξη μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας;».
Η Εκδήλωση συμπεριλήφθηκε σε μια σειρά δράσεων που αφορούν την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας - Global Entrepreneurship Week, η οποία γιορτάζεται παγκόσμια από τις 15-21 Νοεμβρίου 2010.
Στην ανοικτή συζήτηση – ημερίδα συμμετείχαν σπουδαστές του τομέα Διοίκησης Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, νέοι επιχειρηματίες, φοιτητές και δημοσιογράφοι.
Τον συντονισμό της συζήτησης -εκδήλωσης είχε η κα Δήμητρα Γρηγορέα, θεατρολόγος και ιδρύτρια της καλλιτεχνικής εταιρίας Contra Tempo.
Οι συντελεστές ανανέωσαν τη συνάντησή τους σε νέες δράσεις της Jade Hellas και δεσμεύτηκαν για την από κοινού διοργάνωση και άλλων δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...