Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ηράκλειο: Εκδήλωση για την προώθηση της περιφερειακής καινοτομίας

paraliaki.irakleio.underconstructionImage by mfotinakis via FlickrΤην Παρασκευή, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: "Συνεργασίες για την προώθηση της περιφερειακής καινοτομίας σε νησιωτικές περιοχές", στο πλαίσιο υλοποίησης των Ευρωπαϊκών έργων TOUREG, INRES, BIOSOLENUTI, CIP και ΜΕΤ3 με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογιών Πληροφορικής, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Περιβάλλοντος που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικούς και ξένους οργανισμούς και έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή στον τουρισμό. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής συστημάτων ΑΠΕ και θα συζητηθούν οι επιπτώσεις τους σε επιχειρήσεις του τουρισμού.

    Παράλληλα, θα παρουσιαστούν ενέργειες στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, καθώς και νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη μετακίνηση ερευνητών από και προς την βιομηχανία, στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΑΝΘΡΩΠΟΙ", 7ο ΠΠ (Πρόγραμμα ΙΑΡΡ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 7η Δεκεμβρίου 2010).

    Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή στο κοινό, απευθύνεται σε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας, Πληροφορικής και Περιβάλλοντος, σε τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς, ακαδημαϊκούς και γενικότερα στο ευρύ κοινό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...