Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Με μόνο 31 καταστήματα έμεινε η ΑΤΛΑΝΤΙΚ από τα 130 που είχε...

Η Εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί των ενεργειών που έχει υλοποιήσει έως σήμερα και σε συνέχεια κάποιων δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο χθες και σήμερα, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα: 
Η Εταιρεία από τον Ιούλιο του 2010 έχει προχωρήσει στη λύση μισθώσεων και πώληση του παγίου εξοπλισμού 103 καταστημάτων, ενώ έχει λύσει τις μισθώσεις και έχει διακόψει την λειτουργία 27 καταστημάτων με αποτέλεσμα το δίκτυο της Εταιρείας να αριθμεί σήμερα 31 καταστήματα.
Από την ολοκλήρωση των παραπάνω πράξεων η εταιρεία κατάφερε όχι μόνο να περιορίσει την αύξηση των υποχρεώσεων της αλλά επιπλέον να  μειώσει τις οφειλές της κατά 78 εκ. €. Κυρίαρχος στόχος της Εταιρείας και κριτήριο για τις ανωτέρω ενέργειες ήταν η διασφάλιση των εργαζομένων  (πλήρης αποπληρωμή – αναγνώριση προϋπηρεσίας και συνέχιση εργασίας) για τους οποίους ακόμα προσπαθεί.
Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται συγκεντρωτικά στοιχεία των ενεργειών που υλοποίησε η Εταιρεία και των επιπτώσεων που αυτά είχαν:  

31.12.0931.12.1030.4.11
Αριθμός καταστημάτων1618431
Αριθμός εργαζομένων39871606844
Επιταγές  πληρωτέες (εκ. €)15111495,2
Ανοικτά υπόλοιπα προμηθευτών(εκ. €)443721,8
Σύνολο  προμηθευτών (εκ. €)195151117
Τα ανωτέρω  συγκριτικά στοιχεία αποδεικνύουν την  τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων, των στελεχών και της διοίκησης  της ΑΤΛΑΝΤΙΚ για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και εξομάλυνση της βεβαρυμμένης χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της Εταιρείας.  
Να σημειωθεί  ότι η συμμετοχή και θετική ανταπόκριση μεγάλης μερίδας προμηθευτών οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν ώστε να πωληθεί ο πάγιος εξοπλισμός των καταστημάτων, μέρους του δικτύου της Εταιρείας, έχει επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αποπληρωμή οφειλών προς προμηθευτές και εργαζομένους.
Τα αποτελέσματα αυτά θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν  στο Νομό Εύβοιας δεν είχαν  προσεγγισθεί οι ιδιοκτήτες συγκεκριμένων καταστημάτων για να υπογράψουν μισθωτήρια με την ανταγωνίστρια εταιρεία ‘’ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ’’ συμφερόντων Λαουτάρη , πράγμα που δημιούργησε αναστάτωση στους εργαζομένους της εταιρείας στην περιοχή και καθυστέρησε σημαντικά τις εξελίξεις (Δικαστικοί αγώνες σε εξέλιξη κλπ) , με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία περαιτέρω εξασφάλισης εργαζομένων και αποπληρωμής υποχρεώσεων.
Η εταιρεία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα για την εξασφάλιση των εργαζομένων της και την αποπληρωμή των οφειλών της.
Με ανθρωπιά, φιλότιμο και αξιοπρέπεια καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...