Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ασιατικά Χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τον περιφερειακό δείκτη να ελαττώνει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες σε ένα έτος, εν μέσω εικασιών ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα επικυρώσουν το νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 135,75 μονάδες στις 10:49 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Μαΐου.
Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,1%, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 1,5%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 20 Index ισχυροποιήθηκε 0,9%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κέρδισε 0,9%, ενώ στην Κίνα αύξηση σε ποσοστό 0,3% σημείωσε ο Shanghai Stock Exchange Composite Index.
Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης, αλλά και στη Βρετανία, λόγω εορτής. Την Παρασκευή όλοι οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο.
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αποφασίσουν για επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε, ότι, η πλήρης αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στις 27 Μαΐου, ότι, θα προχωρήσει μόνος του στα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ώστε η χώρα να λάβει την πέμπτη δόση, μετά την αποτυχία συναίνεσης με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.
Το ευρώ υποχώρησε στο 1,4280 ανά δολάριο ΗΠΑ.
www.naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...