Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Να ηρεμήσει προσπαθεί το ευρώ μετά τη μεγάλη πτώση

Να ηρεμήσει προσπαθεί σήμερα το ευρώ, μετά τη χθεσινή πολύ μεγάλη πτώση (τη μεγαλύτερη από το 2009), με την ισοτιμία ευρώ / δολάριο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 1,4547. Θυμίζουμε ότι χθες μεγάλες απώλειες προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις Τρισέ αναφορικά με την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ (τα επιτόκια παρέμεινα αμετάβλητα στο 1,25%), όπου ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σταθεροποιούνται (μάλιστα παρέλειψε και τη φράση “ισχυρή επαγρύπνηση”), κάτι το οποίο ερμηνεύεται ως μια χρονική μετατόπιση της επόμενης μείωσης των επιτοκίων για μετά το καλοκαίρι.

Στα τεχνικά της ισοτιμίας, παρά τη χθεσινή μεγάλη πτώση, οι θετικές τεχνικές ενδείξεις των τελευταίων εβδομάδων για το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχουν χαθεί, ενώ το “κλειδί” για να συνεχίσουν να υφίστανται είναι η παραμονή υψηλότερα των πολύ σημαντικών επιπέδων του 1,4450 – 1,4470 (μακροπρόθεσμη ζώνη, δε θα πρέπει να χαθούν αυτά τα επίπεδα με επιβεβαίωση θα υπάρξει επιδείνωση της τεχνικής εικόνας). Σημειώνεται μάλιστα ότι όσο το ευρώ παραμένει υψηλότερα αυτών των επιπέδων είναι πολύ πιθανή μια επιστροφή του ευρώ, τις επόμενες εβδομάδες, σε υψηλότερα επίπεδα, με επαναπροσέγγιση του 1,495 – 1,500 (σημαντικές αντιστάσεις). Θυμίζουμε ότι όσο η ισοτιμία είναι υψηλότερα του 1,4450 – 1,4470 ο μεσοπρόθεσμος τεχνικός στόχος είναι τα επίπεδα του 1,5140 – 1,5160 !.


http://www.greekfinanceforum.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...