Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παραδόθηκε στη Βουλγαρία η νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

Παραδόθηκε στις βουλγαρικές αρχές η νέα αναθεωρημένη Μελέτη Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επιχειρεί να «ενταφιάσει» το έργο επικαλούμενη την προστασία του περιβάλλοντος και το ενδεχόμενο πλήγματος στην τοπική τουριστική βιομηχανία από την κατασκευή του αγωγού.
Της νέας μελέτης, που εκπονήθηκε από την κοινοπραξία Transbalkan Pipeline, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση. Η βασική αλλαγή συνίσταται στον τρόπο πρόσδεσης των δεξαμενόπλοιων στον κόλπο του Μπουργκάς, με κατασκευή προβλήτα αντί για πλωτήρες μονού σημείου πρόσδεσης για τις εγκαταστάσεις εκφόρτωσης ανοιχτής θαλάσσης.
«Σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα έργο που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι βουλγαρικές περιβαλλοντικές αρχές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βελτιωμένη μελέτη του προβλήτα για τη Βουλγαρία είναι η βέλτιστη λύση για τις αρχές, το κοινό και το ίδιο το έργο», δήλωσε ο Βλαντισλάβ Εμελιάνοφ, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ΤΒΡ.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...