Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Καρφωμένα» τα επιτόκια των καταθέσεων σε άνοδο των δανείων

Σχεδόν αμετάβλητο, στο 3,76% παρέμενε το Μάρτιο, το επιτόκιο καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως ένα έτος όταν τα επιτόκια σε όλα τα δάνεια, από τα στεγαστικά μέχρι τις πιστωτικές τραβούν την «ανηφόρα».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (πιστωτικές, ανοικτά δάνεια, υπεραναλήψεις), αυξήθηκε μεταξύ Μαρτίου και Φεβρουαρίου κατά 6 μονάδες βάσεις και διαμορφώθηκε στο 14,70%. Ανοδικά κατά 15 και κατά 6 μονάδες βάσεις κινήθηκαν τα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια, αντίστοιχα και διαμορφώθηκαν στο 7,05% και 9,78%. «Τσιμπημένο» ήταν το Μάρτιο και το επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας (κυμαινόμενο ή σταθερό έτους) καθώς αυξήθηκε κατά 23 μονάδες βάσης και άγγιξε το 6,46%. 

Ανοδικά, κατά 13 μονάδες βάσεις, κινήθηκε και το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων το οποίο διαμορφώθηκε στο 4,04%  (κυμαινόμενο ή σταθερό έτος) και στο 3,86% για δάνεια με σταθερό επιτόκιο από 1 έως 5 έτη, σημειώνοντας αύξηση ύψους 0,29 ποσοστιαίων μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...