Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Η επένδυση στη Χαλκιδική θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες


Η επένδυση της El Dorado στη Θράκη θα ολοκληρωθεί στις επόμενες δέκα ημέρες τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε στη Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Η εφημερίδα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ για το σχέδιο επενδύσεων στα ορυχεία χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανάψει το «πράσινο φως» στα σχέδια της Eldorado Gold Corp.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στην WSJ για το θέμα και επισημαίνει ότι θα προστατευθούν με κάθε κόστος οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και αυτό της αρμόζει. Ενέργειες όπως αυτές που έγιναν πρόσφατα στα μεταλλεία  Χαλκιδικής δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Για να καθησυχάσει τους επενδυτές η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και να δώσει το «πράσινο φως» στη συνέχεια του project.

«Αυτός ο τρόπος δράσης δεν μπορεί να γίνει ανεκτός. Η Ελλάδα είναι μία μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προσταυεύσουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις στη χώρα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Πρόκειται για μία επένδυση που θέλουμε πολύ και όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες» πρόσθεσε.

Η WSJ προσθέτει ότι τα τέσσερα σχέδια της Eldorado θα ανοίξουν 2.000 θέσεις εργασίας, αφού η εταιρεία σκοπεύει να μετατρέψει την Ελλάδα στη μεγαλύτερη παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη, με εξαγωγές 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...