Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πιπιλή: «Λαθρεμπορία τσιγάρων μέρα-μεσημέρι στα Εξάρχεια»

Η Μάστιγα των λαθραίων τσιγάρων, οι δυσμενείς επιπτώσεις της αυξανόμενης, πανελληνίως, αγοραπωλησίας στην οικονομία της χώρας αλλά και ο Άμεσος Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία αποτέλεσε το θέμα Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτή Α΄ Αθηνών Ν.Δ Φωτεινής Πιπιλή, με τίτλο «Λαθρεμπορία τσιγάρων μέρα-μεσημέρι στα Εξάρχεια». Η Ερώτηση συζητήθηκε χθες, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στη Βουλή και, απαντώντας ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης έδωσε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία για το φαινόμενο.

Κατά την περίοδο του 2012 στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε 213 ελέγχους βρέθηκαν 89 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 50 φορολογικές παραβάσεις και 95 λαθρεμπορίες.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • 176.137.140 τεμάχια τσιγάρων
  • 10.043 κιλά καπνού και
  • 1.725 πούρα
Οι κατασχέσεις σε σύγκριση με την περίοδο του 2011 έχουν αυξηθεί κατά περίπου 176%.

Από τις 1.151 υποθέσεις κατάσχεσης λαθραίων τσιγάρων, οι οποίες διενεργήθηκαν κατά το 2012, 8.821 υποθέσεις αφορούν σε κατασχέσεις ποσοτήτων που κυμαίνονται μεταξύ των 80.000 και 100.000 τεμαχίων, ήτοι μικροποσοτήτων, και πραγματοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο από τις αστυνομικές αρχές και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε σημεία που χρησιμοποιούνται από λαθρεμπόρους για την πώληση ενώ, ανακοίνωσε 2 πρωτοβουλίες για το άμεσο μέλλον.

Οχύρωση των τελωνείων όσο το δυνατόν περισσοτέρων X-rays σε πύλες εισόδου της χώρας, δηλαδή συστήματα από τα οποία περνάνε ιδίως τα μεγάλα φορτηγά και οι νταλίκες και με τις ακτίνες μπορείς να βρεις τι υπάρχει μέσα από πλευράς προϊόντων

Διαγωνισμό για την επιλογή ενός συστήματος ανίχνευσης των προϊόντων καπνού και των προϊόντων οινοπνεύματος τα οποία δεν έχουν σημανθεί, δεν έχουν περάσει από τη νόμιμη διαδικασία.

Από την πλευρά της η βουλευτής Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή έκρουσε στην κυβέρνηση τον κώδωνα του άμεσου κίνδυνου για τη Δημόσια Υγεία – θα καταθέσει νέα Επίκαιρη Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό κ. Λυκουρέντζο – τονίζοντας:«Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που δηλώνουν εναντίον των μεταναστών, προβαίνουν σε λεκτική βία –δεν μιλάω για τις ακρότητες- δεν τους θέλουν, κατηγορούν την Κυβέρνηση, το κράτος, ότι αφήνει ανεξέλεγκτους τους αλλοδαπούς, νομίμους και μη νομίμους. Και λέω: Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν ντρέπονται μέρα μεσημέρι να «αρπάζουν» απ΄ τα χέρια λαθρομεταναστών επικίνδυνα τσιγάρα; Να παίρνουν μέσα από τους σάκους που τους κρύβουν ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ του Δήμου; Είναι κατά τα άλλα ευυπόληπτοι πολίτες. Την υγεία τους ,δεν την σκέφτονται;

Δεν σκέπτονται ότι κλείνουν μέρα με την ημέρα περίπτερα νόμιμες, μικρές επιχειρήσεις απαραίτητες για να λειτουργεί η καθημερινότητα της πόλης; Συγκεκριμένα ,3.000 περιπτεριούχοι και 80 διανομείς.

Σκέφτονται πώς όσο ενισχύουν το λαθρεμπόριο τσιγάρων, κλείνουν καπνοβιομηχανίες -ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και μένουν άνεργοι συνάνθρωποι τους;»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...