Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συνέδριο: Από την Παραβατικότητα στην Επιχειρηματικότητα

Συνέδριο με τίτλο «Από την Παραβατικότητα στην Επιχειρηματικότητα», διεξάγεται στις 7 Φεβρουαρίου 2013, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, 106 80, Αθήνα), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FreshStart, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.
Στόχος του FreshStart είναι να εφοδιάσει νεαρούς παραβάτες με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα τους επιτρέψουν μετά την αποφυλάκισή τους, το ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης, καθώς συχνά βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανεργία και το ρατσισμό και οι επαγγελματικές τους επιλογές είναι περιορισμένες.
Στην διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν: α) οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεαροί παραβάτες στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν και πάλι στην κοινωνικοοικονομική ζωή και β) η επιχειρηματικότητα, ως βιώσιμη εναλλακτική επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, είναι όμως απαραίτητη η εγγραφή μέσω του website: http://freshstartproject.eu/registration-form/1054-2/
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι οι:
·     Γιώργος Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του ΔΣ του Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος»
·     Γιώργος Ζουγανέλης, Διευθυντής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Κορυδαλλού
·     Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών
·     Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων της ΜΚΟ Praksis
·     Αντώνης Αντωνίου, Ψυχολόγος, Συντονιστής Δράσεων ‘Αρσις Αθήνας
·     Μυρσίνη Πυκνή, Κοινωνιολόγος, Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά
Το συνέδριο θα συντονίσει η Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες.
Το “FreshStart” αναπτύχθηκε και υλοποιείται από διακρατική κοινοπραξία αποτελούμενη από 7 εταίρους, από 5 Κράτη Μέλη της Ε.Ε. (Ρουμανία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πορτογαλία και Εσθονία) με αλληλοσυμπληρούμενες γνώσεις και εμπειρία. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...