Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

“Πράσινο φως” για τις νέες μετοχές της Εθνικής


Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 270.510.718 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με εισφορά σε ενέκρινε η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 27η Φεβρουαρίου 2013.

Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών & Εταιρικών Πράξεων, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας «EURODRIP A.B.Ε.Γ.Ε.» στην Κατηγορία “Χαμηλής Διασποράς” από την 26η Φεβρουαρίου 2013, αφού έλαβε υπόψη ότι το ποσοστό της διασποράς των μετοχών της είναι μικρότερο από 10%.

Λόγω της μεταφοράς των μετοχών της εταιρείας «EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.» στην Κατηγορία «Χαμηλής διασποράς» και σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες των δεικτών οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από όλους τους δείκτες στους οποίους συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα:

-FTSE/ X.A. Διεθνούς Δραστηριοποίησης: Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

-FTSE/ X.A. Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus: Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 50%.

- FTSE/ X.A. Mid & Small Cap Θεμελιωδών Μεγεθών: Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΛΒΑΛ Α.Ε ΒΙΟΜ/ΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓ. ΑΛΟΥΜ.» με συντελεστή στάθμισης 40%.

-Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.: Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 100%.

-Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη Τιμών ΧΑ: Οι μετοχές της εταιρείας διαγράφονται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 100%.

-Δείκτης Τιμών Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης ΧΑ: Οι μετοχές της εταιρείας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» διαγράφονται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.» με στάθμιση 100%

Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...