Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η επιστροφή του Κατάρ για επενδύσεις στο Ελληνικό

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η στήριξή του στην Ελλάδα, αλλά και η προτροπή του στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας φαίνεται πως έκανε τον εμίρη του Κατάρ να σκεφτεί ξανά το σχέδιο για επένδυση στο Ελληνικό.

Τελικά χθες το Κατάρ αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπέγραψε τις σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας που επικυρώνουν την εξέλιξη. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο του 2013. Υπενθυμίζεται πως το εμιράτο είχε αποχωρήσει πριν από ένα μήνα επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για απευθείας διακρατική συμφωνία για την επένδυση στο Ελληνικό.

Βέβαια, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα capital οι συζητήσεις για την... επιστροφή του Κατάρ είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο -εκτός από μυστική επίσκεψη στην Ντόχα μία εβδομάδα πριν από το επίσημο πρωθυπουργικό ταξίδι στο εμιράτο- να είναι σε συνεχή επαφή με τους εκεί αξιωματούχους για να τους πείσουν να επιστρέψουν στον διαγωνισμό.

Τελικά όπως φαίνεται το κλίμα αντιστράφηκε και το Κατάρ ξαναβλέπει επενδυτικά το Ελληνικό, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως λύνεται και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και είχε μπλοκάρει την αγορά του συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο, μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης από τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ - Θανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...