Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Κουβέλης: Η ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχείρησης έχει σχέση και με την προοπτική συνολικότερα της ελληνικής οικονομίας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η διοίκηση του ΕΑΑ εξέθεσε τα επιμελητηριακά προβλήματα της χώρας, την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επαγγελματιών και τις βελτιωτικές κινήσεις που απαιτούνται ώστε να “επιζήσουν” επιχειρήσεις που στηρίζουν τον εργαζόμενο και την ελληνική οικονομία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Είναι αναγκαίο να αρθεί η νομοθεσία η οποία κατήργησε την υποχρεωτικότητα συμμετοχής της μικρομεσαίας επιχείρησης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στα Επιμελητήρια συνολικότερα. Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στις μεγάλες χώρες, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στα εκεί υπάρχοντα Επιμελητήρια. Θεωρώ ότι η ρύθμιση που έγινε, δεν έχει καμία σχέση με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Είναι μία επιλογή η οποία βάλλει εναντίον της αποτελεσματικότητας και της συλλογικότητας των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η εξασφάλιση ρευστότητας της αγοράς και ιδιαίτερα της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οι τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιητικής διαδικασίας, να υποχρεωθούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα για τις μικρομεσαίας επιχείρησης.

Πρέπει να αρθούν επιβαρύνσεις, με χαρακτηριστική περίπτωση τη μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης. Η ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχείρησης έχει σχέση και με την προοπτική συνολικότερα της ελληνικής οικονομίας. Πολύ δε περισσότερο όταν ο χώρος της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι εκείνος-και δεν αμφισβητείται από κανέναν-που μπορεί να κρατάει στο χώρο της εργασίας και να μην στέλνει πολλούς πολίτες στο χώρο της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...