Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ρεκόρ εξωστρέφειας για τις ελληνικές εξαγωγές


Νέο ρεκόρ εξωστρέφειας πέτυχαν το 2012 τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων η αξία των ελληνικών εξαγωγών ανήλθαν στο προηγούμενο έτος στα 23,8 δις ευρώ .

Το επίτευγμα αυτό πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγές «βούλιαξαν» τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον Δεκέμβριο του 2012 ανήλθε στο ποσό των 1.319,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.523,9 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 13,4%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αρνητική μεταβολή σε σύγκριση με αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, από τις αρχές του 2010.

Η δεύτερη χειρότερη επίδοση εντοπίζεται τον Σεπτέμβριο του 2010 (-10,9).

Το ρεκόρ του 2012 επιτεύχθη χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις των εξαγωγών τροφίμων, του ελαιόλαδου και των πρώτων υλών που απορρόφησαν τις μαζικές πιέσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων και έτσι διατηρήθηκαν οι ρυθμοί της αύξησης σε ετήσια βάση, στα επίπεδα του 6%, καθιστώντας πραγματικότητα ένα νέο ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία, σε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...