Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ προς επενδυτές για ΑΔΜΗΕ: Αποσύρετε το ενδιαφέρον σας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος

Θ. Πετράκος: «Προειδοποιούμε τους υποψηφίους κερδοσκοπίσκους ότι δεν πρόκειται να βγάλουν κέρδος από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ»


Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «μάτια» του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρινής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εξελίχθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 


Αντικείμενο της αντιπαράθεσης αποτελεί ο επικείμενος διαχωρισμός της εταιρίας από την ΔΕΗ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί το 66% των μετοχών της σε στρατηγικό επενδυτή.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Θανάσης Πετράκος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε τους υποψήφιους επενδυτές να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους λέγοντας «Προειδοποιούμε τους υποψηφίους κερδοσκοπίσκους που θα ορμήσουν να πάρουν τον ΑΔΜΗΕ ότι δεν πρόκειται να βγάλουν κέρδος από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, αντίθετα θα χάσουν και τα ψίχουλα που θα βάλουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί η ενέργεια είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο διασφαλίζει τα συμφέροντά του διατηρώντας ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας ύψους 34% πρόσθεσε δε ότι «Το 34% θα πάει στην ελληνική Πολιτεία, όχι στη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις βάσει των συνθηκών της ΕΕ. Το 34% πρέπει να παραμείνει στο κράτος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες». Τέλος, διέψευσε τα σενάρια περι παραχώρησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...