Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΙΚΑ: «Παράθυρο» νομιμοποίησης ανασφάλιστων εργαζομένων

“Παράθυρο” για τη νομιμοποίηση - χωρίς επιβολή προστίμου - ανασφάλιστων που απασχολήθηκαν σε επιχειρήσεις και δηλώθηκαν ως “εργαζόμενοι” στο ηλεκτρονικό σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας, “ανοίγει” το ΙΚΑ.


Με εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες να ασφαλίσουν εκ των υστέρων και όσους εργαζόμενους είχαν δηλώσει ότι απασχόλησαν χωρίς να διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου και στη συνέχεια αποχώρησαν, είτε οικειοθελώς είτε κατόπιν απόλυσης.
Η “απογραφή” - νομιμοποίηση της απασχόλησης του ανασφάλιστου θα γίνεται στο τμήμα μητρώου οποιουδήποτ υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α προσκομίζοντας αντίγραφα των εντύπων αναγγελίας πρόσληψης – οικειοθελούς αποχώρησης ή καταγγελίας σύμβασης εργασίας που είχαν υποβληθεί στην “Εργάνη”. Για τη διευκόλυνση των εργοδοτών παρατείνεται, εξάλλου, με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου, έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή της νέας - ενιαίας για τις εισφορές (υπέρ ΙΚΑ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ) Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για τη μισθολογική περίοδο έως τις 12/2013. Η παράταση δεν αλλάζει, ωστόσο, την υποχρέωση εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...